Привіт!
У цій статті ми хочемо поділитися з вами рецептом ідеального класичного ванільного бісквіту. Особливо цей бісквіт стане у нагоді тим, хто створює багатоярусні святкові шедеври. У такій справі потрібно мати надійну основу для всіх ваших задумів та ідей. Бісквіт, що його рецепт представлений нижче, відмінно впорається із навантаженнями, доволі легкий, але при цьому щільний і стабільний, не зминається під вагою начинки або декору. В розумних межах, зрозуміло 🤣 Не сухар, але й без просочення його краще не лишати 😉 Ну і головна його перевага - він неймовірно смачний. Ми ж не для американського весілля готуємо, нам потрібно не тільки красиво і пафосно, нам потрібно, перш за все, смачно.
Для нашого бісквита на кільце ∅ 16см та высотою 6см нам знадобляться наступні інгредієнти:
• Масло вершкове – 29г
• Яйця – 85г
• Жовтки – 29г
• Цукор – 65г
• Борошно – 85г
• Ванильная паста / экстракт / есенція (ванилін не найкращий выбір 🧐)
1) Яйця, жовтки, ванильну пасту и цукор збивайте до пишної стабільної маси;
2) Масло вершкове розтопіть;
3) Просійте борошно до збитих яєць, розмішуючи лопаткою проти годинникової стрілки, поступово додавайте вершкове масло. Не старайтеся сильно, аби маса не опала, одночасно слидкуйте, щоб не лішілось не лішілось грудочок борошна ☝️
Випікайте за 160-180 С° (залежить від вашої пічки) протягом 20-30 хвилин. Готовий бісквіт має пружитися. Дайте бісквіту охолонути. Обережно проведить ножом внутрішньою стінкою форми, зніміть кільце, огорніть харчовою пливкою і покладіть до холодильнику годин на 6-10, аби бісквіт меньше кришився під час нарізання, і смак його повнистю розкрився.
Отже тепер ви знаєте, як пріготувати відмінний універсальний бісквіт.
Тож до справи! Покажіть свої успіхи в инстаграмі и не забудьте тегнути @pastry.ua
Успіхів!