Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ізомальт (Laped)
Ізомальт – E953 – це підсолоджувач, що виробляється з цукрового буряку за допомогою процесу, який трохи відрізняється від процесу виробництва сахарози. Зовні і за смаком він схожий на традиційний цукор, тому є однією з поширеніших альтернатив.
Однак у порівнянні з останнім він має ряд переваг:
- на 50% менше калорій
- Чи не викликає карієсу
- У нього набагато нижчий глікемічний індекс
- Володіє відмінною стійкістю до нагрівання і кислотності.
Ізомальт широко використовується в дизайні тортів і є ідеальним продуктом для виготовлення скульптур з тягнутого цукру (він дозволяє нам створювати прикраси, схожі на видувне скло (ефект скла) і прикраси з цукру), і також використовується для виробництво цукерок, шоколаду без цукру, жувальної гумки, джемів, желе і т. д.
Фактично, на кухні це найбільш часто використовуваний поліол для заміни цукру, особливо у випічці!
Для фарбування ізомальту просто додайте бажаний барвник, коли продукт розчиняється в каструлі. (Для цієї операції рекомендується використовувати водорозчинні барвники в порошку, розведеному у воді). Потім добре перемішайте, щоб перевірити колір. (Пам'ятаєте, що для того, щоб цукор добре відокремився від форм, потрібно дочекатися повного охолодження).
Маленький секрет: для отримання димчастого ефекту в обраний барвник необхідно додати білий барвник.
Після розчинення ізомальт НЕ карамелізується, тому його легко моделювати і робити різноманітні фігурки. Навіть після нагрівання до 180-190° він залишається прозорим, його можна легко довести до температури плавлення і використовувати повторно.
Зберігати в прохолодному сухому місці, відразу після використання герметично закривати упаковки.
Не містить алергенів.